Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Felhők az égen - Phlebo

írta: sparkie ; 2011.05.26. 20:39 · 1 trackback

Az utóbbi években rengeteg változáson ment át a drum and bass. A '00-es évek közepi tömeghisztéria után aztán szép lassan elkerülte a rivaldafény, hogy aztán számtalan alfajt megteremtve fejlődjön tovább. Miközben az összes nagy dnb producer azon ügyködik, hogy meglovagolja a dubstep hajtotta reszeléshullámot, üdítőként hatnak az olyan kezdő zenészek próbálkozásai, mint Phlebo.

A fiatal magyar producer első soundcloudra feltöltött trackje hét hónappal ezelőtti és végigpásztázva a profilját szembetűnő a fejlődés és a hangzásvilága köré épített koncepció. Eltekintve egy-két kezdetleges, kissé esetlen próbálkozástól, találhatunk néhány igazi gyöngyszemet is, amelyek kezdenek megérni egy nagyobb hallgatói táborhoz.

Phlebo - Adventure by Phlebo

Az Adventure című darab például egy kifejezetten szép, kellemes darab és akarva-akaratlanul a Skins nevű sorozat jut róla valamiért az eszünkbe.

Chase&Status - Time Ft. Delilah (Phlebo Remix) by Phlebo

 

Seba - Painted Sky (Phlebo Remix) by Phlebo

A fenti két dal egy-egy remix versenyre készített track. Mindkettő nagyon atmoszferikus, de ameddig a Time inkább egy aréna szerű hangzást képvisel, addig a Painted Sky egy sokkal finomabb, merengősebb dal, aminek hallgatása közben a türkiz égen vonuló felhők képe lebeg előttünk.

Phlebo - Journey by Phlebo

Ez pedig a kedvenc darabunk. Nem csak azért, mert szeretjük a régi jungle dobok hangzását hanem, mert ez talán a legkiforrottabb track eddig. Megtartja a fenti dalokban tapasztalható csilingelő hangocskákat, finom szinti futamokat, de a dob beindulásával és a szubbasszus megszólalásával egyszerűen lerepíti a fejünket a gyönyör.

Phlebo soundcloudján még található rengeteg track, de ezt a négyet mindenképp érdemes kiemelni. Kellemes liquid hangzás, valóban utazós, elszállós érzés kerít hatalmába, ha ezen trackek egyikébe belehallgatunk. A káosz és darálás felé haladó tört elektronikus műfajok térhódítása közben kifejezetten jól esik végre valami szépet hallani, pláne ha itt még csak szárnypróbálkozásokról beszélhetünk. Aztán ki tudja mikor fog repülni rendesen.

: dnb drum and bass liquid phlebo

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr852935146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reményi Tibor | HOGYAN REPÜL A REPÜLŐGÉP? 2011.05.27. 09:19:18

A 20. század első évtizedében fejtette meg az ember a repülés valódi titkát, s alkotott olyan gépet, amellyel felemelkedik a földről, és biztonságosan fennmarad a levegőben – száll.Kísérletek rengetegén át kanyargott a tudáshoz vezető út. Különbö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása