Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Adiós Rio y Zöld Pardon! - Újabb két szórakozóhellyel lesz kevesebb Budapesten

írta: sparkie ; 2011.08.19. 15:18

Tegnap hivatalosan is eldőlt, hogy az újbudai önkormányzat nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon és a Rio működési engedélyét, vagyis ezzel az utolsó szöget is beleverte a két klub koporsójába. A hír meglehetősen nagy visszhangot váltott ki - főleg a fiataloknál és a zenészeknél - ennek ellenére nincs visszaút, októbertől bezár a bazár.

Nyomathatnánk mi is sajnálkozó, ömlengős visszaemlékezéseket a csodálatos zépés időkről meg a frenetikus riós bulikról, de rohadtul nem fogunk. Nem azért, mert szemétládák vagyunk, csak egyszerűen az utóbbi években mind a két hely elérte azt a státuszt, hogy tényleg csak a legigénytelenebbek látogatják őket.

Azt viszont feltétlenül meg kell említeni, hogy egy szabadtéri színpaddal kevesebb lesz. Ez azért is fontos, mert a fővárosban alig található ilyen, per pillanat nem is tudok a margit-szigetin kívül másikat. Márpedig ezzel rengeteg zenekart fosztanak meg attól az élménytől, amit egy telt házas nyári Zöld Pardon koncert jelent. Legyen bármennyire is ótvar este 10 után a hely, a koncertek hangulata mindig szöges ellentétben állt vele. Sokan voltunk úgy, hogy egy unalmas hétköznapunkat pont egy esti Kosheen, EZ Rollers vagy DJ Krush fellépés tette izgalmassá és nem is kellett 2-400 ft-nál többet költenünk rá.

Ezenkívül viszont semmi értéket nem képviselt a hely, ahogy a Rio még ennyit sem. Viszont a környék valóban úszott a mocsoktól, annak ellenére, hogy időről időre megpróbálták valahogy karbantartani a területet. Ahogy a Gödör példájából is tudjuk, ez sajnos olyan harc, amit sohasem lehet megnyerni, hisz' hiába kerítjük el a parkot, akkor eggyel arrébb mennek az iszogatni vágyók. Viszont amíg a Gödör magánterület, és a klub pedig benti, így nincs kitől panasz érkezzen.

Ellenben a ZP-Rio párosra rendszeresen fújtak a helyiek.  A koncertek végéig hivatalosan sem lehet gondjuk, mivel akkor még csendháborítás sincs, viszont utána garantáltan sokakat zavar a főleg a Rioból zúgó prolihouse. Mondjuk az is érdekes, hogy a környéken nagy részben egyetemi épületek és céges irodák vannak, szóval az első valóban érintett lakott terület egy villamosmegállóval arrébb van.

Az is erős visszatetszést kelt, hogy a 10 éve üzemelő hely érdekes módon a polgármesterváltás után került célkeresztbe, miközben kétlem, hogy korábban kevésbé lettek volna hangosabbak, vagy kevesebben hugyozták volna össze a környéket. Sőt, korábban se beléptető rendszer, se tinikártya, se kerítés nem volt a parknál. Ebből kifolyólag két eset áll fent: vagy a lakók lettek hirtelen érzékenyebbek vagy az illetékeseknek lett kevésbé érdeke a két hely működése. Gondolom a válasz magától értetődik.

Mindenesetre ismét eltűnik két olyan hely, amely sokunk tinédzser időszakát érintette. Nincs már Kultiplex, nincs már Mokka Cuka, sokkal korábban megszűnt a Pacha, nincsenek bulik a Tűzraktérben és a West-Balkán se lesz többé. Ebbe a sorba állt be most a ZP és a Rio is. Ennyire öregek lennénk?

: szubjektív zp zöld pardon rio bezárás

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr353165107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása