Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Budapest: ARCmentes övezet

írta: sparkie ; 2011.09.16. 18:08 · 1 trackback

Az Index cikkéig eddig fel sem tűnt, hogy idén valami hiányzik Budapestről. Az Arc-kiállításról van itt szó, ami hosszú évek óta minden ősszel teleplakátolja a Felvonulási teret. Igaz ami igaz, évről-évre csökkent a színvonal, de ettől még ugyanakkora érdeklődés övezte az eseményt. Nem mintha az egész nem lenne több a demotiválón és társain található poénképek kinyomtatásánál, de ettől még nagyon sok embernek nyújtott kikapcsolódást és pár derűs pillanatot az a fél óra, ami alatt szépen végignézegette a kiállított műveket. Idén erre nem lesz lehetőség, ahogy ez kiderül a Kreatív Bakos Gábor alapítóval készített riportjából. A pénztelenség és támogatók hiánya nem újkeletű dolog egy kulturális esemény elmaradásának indoklásánál, azonban ennél sokkal aggasztóbb ok is szóba került az interjúban: 

„A válság mellett ok az is, hogy – ahogy sokan mások is – a potenciális támogatók is tartanak ettől a szabad véleménynyilvánítási tereptől." - nyilatkozza Bakos Gábor.

Tizenegy évig szó sem volt hasonlóról az esemény kapcsán. Most viszont ott tartunk, hogy megfosztunk alkotókat a szabad véleménynyílvánítás jogától azzal, hogy már a támogató cégeknél is komoly fejtörést okoz egy olyan program szponzorálása, amelyet eddig semmilyen botrány nem övezett szókimondása miatt az első megszervezése óta. Nélkülük pedig nincs pénz a kiállítás létrehozására és az alapítóktól se várható el, hogy saját farzsebből hozzanak létre egy teljesen non-profit eseményt. Az ehhez hasonló hírek mélységes szomorúsággal töltenek el minket, pláne akkor amikor már olyan, a szólásszabadság hazai zászlóshajójának tekintett oldalak működését veszélyeztetik, mint az Index.

 

: budapest szubjektív arc kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr503232324

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem megszorítás 2011.09.17. 08:03:47

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2011.09.16. 21:26:13

Ezt a marhaságot. Bakos szerintem nagyobb fontosságot tulajdonít plakátjainak, amelyet érnek. Ott a net, olcsóbb is és a vidékinek sem kell ezért feljönnie.

"a szólásszabadság hazai zászlóshajójának tekintett oldalak működését veszélyeztetik, mint az Index."

Ezen meg jót röhögtem. Egyrészt a szólásszabadság hazai zászlóshajója közel sem az Index, (legfeljebb a balliberálisoknál) másrészt hogy veszélyezteti? Betiltja? Mekkora hiszti volt nem rég a médiatörvény körül és azóta is virul minden. Az Echo-t megbüntették, amelyre nem fogható rá, hogy balliberális.

Gyárfás 2011.09.16. 22:38:30

Érdekes, hogy mindenki elfogadja,bemondásra, hogy azé nem kap pénzt a rendezvény, mert meg vannak félemlítve a befektetők, ahelyett hogy végiggondolnánk, hogy ez a rendezvény hova tart , ez a rendezvény kb. 5 éve semmi másról nem szól, mint arról, hogy gondosan szelektált pályaművek elmondják minden évben ugyanazt :
Magyarországon nácizmus van ,Magyarország SZAR hely, Magyarországon eldobálják szemetet, és utálják a zsidókat meg a cigányokat.Magyarországon nincs mire büszkének lenni.

Nekem nem fog hiányozni.

2011.09.16. 23:46:49

Szerintem is inkább az érdektelenség, a kreatív kifulladás és az egysíkú, unalmas témák miatt lett vége a rendezvnynek. Csak sokkal jobb drámaian befejezni, mint bevallani, hogy ez bizony magától döglött meg.

cso zsi 2011.09.16. 23:52:13

Hiányzik? Tele van a város a plakátjaikkal, áramszolgáltatói szponzorálással. Ugyan ez egy verseny amatőröknek, de némelyik témája megfelel a megszokott cinizmusnak.

endre2714 2011.09.17. 00:20:39

Ha ezt valaki beveszi, az egyszerűen hülye. Ez egy nagyon jó marketingfogás, semmi több.

tundrazuzmo (törölt) 2011.09.17. 00:33:09

Elfogyott az ötlet, a béka feneke alá esett a színvonal, erre farkast kiáltanak.

CENZÚRA - pedig csak ötlet nincs
DIKTATÚRA - pedig csak színvonal nincs
MÉDIATERROR - pedig csak érdeklődő nincs

Picsasereghajtó 2011.09.17. 06:39:33

Jók ezek a fehér alapon fehér kommentek :)

insert random 2011.09.17. 11:26:28

Kár érte, ez volt Magyarországon talán az egyetlen olyan dolog, amit az egyik politikai párt sem szeretett, ebből következően csak jó dolog lehet. Nem is kaptak támogatást csak a privát szektortól.

(Amúgy az én készülékemben van a hiba, vagy másnak is fehér alapon fehér betűkkel vannak a kommentek?)

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása