Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Budapest Zombie Walk 2011

írta: sparkie ; 2011.09.25. 14:32

Az utóbbi két évben ellepték a világot a zombik. A zseniális Walking Dead képregény és a belőle készült sorozat óriási sikert ért el, ami után hasonló folyamaton ment végig a zombikultusz, mint a pár éve a vámpírokkal történt. Közeleg a kultikus World War Z-ből készülő mozifilm Brad Pitt főszereplésével, nemrég jött ki a hatalmas pénzt felemésztő Dead Island videojáték és lassan tényleg minden létező művészeti platformon élőhalottak mászkálnak. Ebből a flash mob sem maradhatott ki, és most először Budapestet is ellepték az agyevők. Mi is kiváncsiak voltunk mi sül ki ebből, ezért a zombivírus epicentrumába küldtük forgatóstábunkat. Sokkoló videó a tovább mögött!

Az első hasonló eseményt 2001-ben a kaliforniai Sacramentóban tartották majdnem ezer emberrel. A felvonulást meglehetősen nagy visszhang övezte és számtalan város követte a példáját, hogy aztán nyáron Dublinban már 8000 ember mászkált hullának maszkirózva az utcákon. A főleg közösségi portálokon szerveződő flash mob a látszat ellenére teljesen ártalmatlan, és pár megrökönyödött nyugdíjastól illetve zokogó kisgyerektől eltekintve különlegesebb konfliktusok nélkül zajlik le. A pesti verzió is hasonlóan ment végbe, bár a szerveződés facebook oldalán érkeztek már panaszok feléjük repülő söröspohárról és egy bevert orról is. Nagyjából hétszázan vettek részt az ijesztgetésben, ez pedig szervezők szerint egy következő zombie walk megrendezését sejteti.

: budapest videó 2011 zombie walk urbántripp

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr483254227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása