Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Október 1 : Amikor vétek otthon maradni

írta: sparkie ; 2011.09.29. 12:36

Vannak olyan napok, amikor az ember képtelen eldönteni hova is menjen az nap este szórakozni. Úgy alakult, hogy szombat estére négy olyan program is összesűrűsödött, amelyen mind szívesen részt vennénk. Azonban klónozógép hiányában ez szinte kivitelezhetetlen, ezért összegyűjtöttük melyik az a négy buli október elsején, amik közül vétek lenne bármelyiket is kihagyni. Programajánló a tovább mögött!

 

 

A sort - teljesen random megfontolásból - a szombat esti A38-as programmal kezdenénk. A kanadai Handsome Furs látogat el a hajóra, ami a Wolf Parade frontemberének saját feleségével alapított side-project-je és a manapság egyre gyorsabban szaporodó két fős indie rock zenekarok csoportját gyarapítja. Szexuálisan túlfűtött dalok, a férfi-nő ellentéten alapuló zenei feszültség és a néhol pop-ra hajazó számfelépítés jellemzi. Előttük a hasonlóan két tagú, magyar Fat Phoenix és a Neo fog fellépni, de lesz az indie bulikon elmaradhatatlan Tesco Disco is. Beugró: 1500 ft.

Rock után evezzünk kicsit más vízekre. Elektronikus szintéren továbbra is rohadt erősek vagyunk, amit mit sem példáz jobban az elsejei Merlines buli, amely az év végével megszűnő helyszín egyik legjobb bulija lehet. Feltűnően erős manapság a hazai techno felhozatal, hiszen aznap este a műfaj egyik feltörekvő párosa, a műfaj őshazájának tekinthető Berlinből származó Pan-Pot teszi tiszteletét nálunk. A zsáner szerelmeseinek kihagyhatatlan menetelést a NVC szervezi, természetesen Subotage, Dr. Zoidberg, Sinko és Ioda rezidenskedésével illetve a Technokunst-osok (Dork+Isu) felvezetésével. Az esti hepajra elővételben 2500, helyszínen 3000 ft a beugró.

Lehetne itt most akár Jayglo Living Room-os fellépése is, amiről korábban már írtunk, de a glitch fenegyerek bulija sajnálatos módon elmarad, viszont a rendszerhibás dobritmusok kedvelői így sem maradnak program nélkül. Korábban már jártunk ImPro School szervezésében megtartott eseményen és meglehetősen kellemes tapasztalatokkal gazdagodtunk. Emiatt mindenképpen csak ajánlani tudjuk az Instantos ImPro Base bulit, amely továbbra sem szokványos zenei világgal kecsegtet felénk. Iamyank és Modul aka Mango glitch-hop live actjéhez most csatlakozik egy másik korábbi ImPro tanonc 9b0 is, aki szintén saját stílusú, kontrollerek és szoftverek alkotta performansszal készül, hogy öregbítse az egyre erőteljesebb magyar glitch vonal hírnevét. Aki már unja a megszokott ütemeket és kiváncsi az ember és a gép közös hús-kábel koprodukciójára, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia az Instantba, pláne hogy az egész tök ingyenes.

Végezetül nem maradhat ki a Corvintető sem. Három napja már jelentettük A Sides Budapestre érkezését, ebből kifolyólag nem is szaporítanám a szót, mindössze csak ismételném magam, hogy a jungle és a régi vonalas drum and bass egyik emblematikus figurája látogat el hozzánk, olyan magyar DJ-k társaságában, mint DJ Ren, Safair és Statik illetve a ceremónia mester MC Blend prezentálásában. Behopp 900-ért, éjféltől hajnal 3-ig 1400-ért.

Meglehetősen nagy a választék tehát, még mi sem tudjuk melyikre megyünk végül. Viszont örömteli, hogy Budapest van már olyan szinten, hogy műfajában valóban értéket képviselő előadók férnek meg egy este a városban illetve olyan zenei élményt kaphatunk ezeken a helyeken, amelyek nem minden nap érik az embert. Szombaton tehát irány az éjszaka, az az este ne maradjön büntetlenül.

: indie hype a38 techno merlin corvintető instant glitch drum and bass pan pot handsome furs 9b0 a sides október 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr623264512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása