Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Kertévés agymenés: Jövőre megszűnik a XXI. Század és a Házon kívül is

írta: sparkie ; 2011.10.19. 14:50

Azon ritka pillanatoknak lehettünk tanúi nemrég, amikor is a Blikk és a Bors valóban hírértékű információt közölt a nagyérdeművel. Ahogy az Indexen is írják, jövőre megszűnik - de legalábbis szünetel - az RTL Klub XXI. Század című riportműsora. Az okok között a válságot és a tv2 piaci gyengülését emlegetik és több más műsor is veszélyben lehet. Hogy minket még is miért érdekel ez?

A XXI. Század azon kevés kereskedelmi tévés műsorok egyike, ami valóban értéket képvisel. A hatodrangú celebek, tehetségkutatós tiszavirágok és baszós-fingós reality-k között üdítőként hatott egy olyan műsor, ahol az előző évszázad eseményeinek és emblematikus személyek történetének jártak utána. Ez kifejezetten érdekes volt annak a korosztálynak, akik már a 2000-es években kezdték meg felnőtté válásukat és vajmi keveset tudhatnak például a kommunista rezsim történelem könyvekből kimaradt részeiről. Úgy néz ki, ennek is búcsút mondhatunk, ahogy korábban az Akták is hasonló módon járt. A másik kíváló program, a Házon kívül is veszélyben van, mivel a csatorna kifejezetten a főműsoridőre szeretne koncentrálni, vagyis minőségibb baszást és fingást produkálni este 8-tól. Az, hogy a Heti Hetes és a Fábry-show rövidebb lesz már nem is igazán érdekelhet minket, mivel az említett műsorok színvonala hosszú évek óta beazonosíthatatlan mélységekbe süllyedt. Miért szomorú ez?

Alapvetően örülni kellene, hogy legalább eddig volt 1-2 műsor, amiből néha kulturálódhatott az ország azon agyhalott része, amelynek tökéletes kikapcsolódást jelent az RTL Klub. Nekem is eszembe ötlött, hogy vajon mit is keres egy ennyire klassz dolog ezen a hulladkékhegyen. Úgy néz ki most jött el a változás ideje, és veszti el a csatorna nezőinek azon hányadát, akik képesek voltak 10-ig elszámolni. 

Mindeközben az MTV az 54152-ik arculatváltásán megy keresztül. Ócska vetélkedők, röhejes talk-show-k kerülnek adásba és odáig süllyedtek, hogy a haknizó playback hegedűs Mága Zoltán is műsort kapott. Ha én most valami fontos arc lennék a királyi tévénél biztos, hogy elgondolkodnék az RTL Klubnál elkaszált műsorok átigazolásán, ahogy az On the Spot megszerzése is az utóbbi 10 év egyetlen ütős húzása volt náluk.

Ettől eltekintve nagyon szomorú az egész, pláne amikor az új médiatörvény szemet huny az olyan események felett, mint amikor a tv2-ben gecit kennek a kilincsre valamelyik valóság-showban, de rohadtul figyel arra, nehogy valamelyik kormánypolitikust gyalázzák valahol az interneten egy random kommentben. Szomorú egy dolog ez, na.

: tv rtl klub szubjektív házon kívül xxi. század

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr583314910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása