Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Hollywood Hírügynökség - Michael Bay bekaphatja!

írta: sparkie ; 2011.11.07. 08:00

Van az úgy, hogy az ember mielőtt moziba megy igyekszik minél több infót megtudni a filmről amire nehezen megszerzett pénzét költeni kívánja. Legalábbis ez a jobbik eset. A rosszabbik eset a "dögöljünk a sötétben, tömjük a pofánkat szeméttel és bambuljunk valami szart". A harmadik lehetőség villamoson EXIT olvasás, amiben Steiner Kristóf vállalhatatlan stílusban ajnározza a legaljább cukormázas borzalmakat. A youtube megjelenésével azonban gombamód megszaporodtak az önjelölt filmkritikusok, akik az olvasni lusta közönséget megcélozva videokritikákkal öntötték új formába a haldokló műfajt.

Ez olyannyira működik, hogy a tengerentúlon számtalan videoblogger tud megélni pusztán abból, hogy az unalmasnak ható, száraz elemzések helyett szórakoztató, vicces, látványos és a végtelenségig elfogult véleményekkel illessék a filmipar termékeit. Ennek egyik emblematikus figurája Doug Walker vagyis a Nostalgia Critic, akihez fűződő személyes rajongásom lassan az egészségtelenség határát súrolja. Ahogy lenni szokott - persze erős fáziskéséssel - itthon is megjelentek hasonló próbálkozások, amelyek eddig rendre vérszegénynek bizonyultak, kivéve persze a Rossz PC Játékok Sorozatot, amely idén fejeződött be.

A Hollywood Hírügynökségről van szó, amely egy hetente megjelenő online műsor, és lényegében az éppen aktuális hollywood-i szuperprodukciókat és blockbustereket veszi górcső alá.  Szerkezetét tekintve kicsit több, mint egy szimpla videokritika. Szirmai Gergely, a videók készítője és prezentálója mindig beszámol legfrissebb moziélményéről, hogy aztán a verdiktum után még pár rövidhír kommentálásával zárja az adást. Szegény mintha szándékosan szivatná magát, hogy rendszeresen a leggányabb tömegfilmekre ül be (Transformers, Twilight, Green Lantern). Azok viszont utána megkapják a magukét rendesen.

A formula persze már egy jól bevált szisztémát követ. Annyira gyors vágások, hogy a műsorvezető már a saját szavába vág vele, rövid filmjelenetek és random vicces fotók amik a mondandó díszítésére és a poénok illusztrálására szolgálnak, na meg a teátrális gesztikuláció ami legalább annyira fontos mint az előbb felsoroltak. Elsőre negatívnak tűnhet, pedig szó sincs erről! Ezek - ha mondhatni ilyet - a műfaj kötelező stílusjegyei, amelyek megfelelően használva abszolút lekötik az ember 5-8 percre szűkülő figyelmét. Mondhatni tökéletesen sikerült lemásolni a rendszert. Másoknak is sikerült ez itthon, viszont Szirmai Gergely előadásmódja százszor szórakoztatóbb, mint az eddig hazánkban megjelent próbálkozások. Rendesen artikulál (legtöbbször), kellemes hangszíne van, ügyesen fogalmaz és abszolút meg van benne az a hétköznapi srác megmondja a frankót-feeling, amely hiányában a kutyát se érdekelné a legtanultabb filmakadémiás véleménye sem. Ezzel emelkedik a többi hazai videokritika fölé.

Érdemes végigcsekkolni a videóit, simán feldobja a napodat ha a reggeli kávéhoz megnézed valamelyik videóját. Ugyanis nem csak filmbuziknak szórakoztató ez, hanem a popkultúrában kicsit jártasabbaknak is, mégis csak javarészt popcorn mozikról beszél, amelyek 90%-át egy tengeri alga agyi szintjén lévő ember is képes feldolgozni. Viszont pont ezeknek az embereknek nem ajánlott a Hollywood Hírügynökség, hiszen aki magától megnézi a Twilightot vagy a Johnny English 2-t (OMFG) az úgyse fogja érteni. De az a minket se olvas valószínűleg.

: mozgókép hollywood hírügynökség szirmai gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr983359050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása