Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Új képzések az ImPro Schoolban: Ableton kezdőknek és haladóknak

írta: sparkie ; 2011.11.08. 13:47

Párszor szóba került már, hogy mennyire klassz kezdeményezés itthon az ImPro School poduceri képzése. A jövőre ötödik osztályát kezdő iskola rendszeresen dobálja ki magából az érdekes produkciókat és nevéhez köthető, feltörekvő tehetségeket. Azonban a produceri képzés - bármilyen jól is hangzik - egyáltalán nem sétagalopp, amibe beletörhet a bicskája, ha nem a megfelelő képzettséggel érkezik az oktatásra. Erre szándékozik felkészíteni mindenkit a két újonnan induló képzés, az Ableton Basic és az Ableton Pro, ami azoknak hivatott segíteni, akiknek minden vágya az zenekészítés, de fogalma sincs, hogyan is kezdhetne hozzá.

Ithhon bizony nagy hiány van az olyan oktatásban, ahol megtanítják az érdeklődőknek, hogyan is kezeljenek, használjanak egy zeneszerkesztő programot. Persze ott van rá az internet és aki szeretne beállni a ma divatos, röfögős, zajos dubstep producerek kilométeres sorába, annak valóban elég ha végigböngészik az olyan Youtube videókat, hogy 'How to make Skrillex sound without killing anyone". Ellenben aki tényleg komolyan gondolja, azoknak valóban érdemes lesz utána érdeklődni az újonnan induló képzésekről az ImPrónál.

Az Ableton Basic - mint nevéből is feltűnhet - egészen az alapoktól kezdi az oktatást. Azért az Ableton, mert manapság ez számít a legkedveltebb szekvenszernek, ami sokkal felhasználóbarátabb, mint a mezei számítógéphasználók számára mission impossible-ként tekintett Cubase, vagy a Logic, ami szintén jól kezelhető, csak hát az Apple termékeknek meg van az az igen hátráltató tényezőjük, hogy kurva drágák. Nem mellesleg az is közrejátszhat, hogy az ImPrónál mindenbizonnyal jó kapcsolatot ápolnak az Abletonnal, amit a legutóbbi remix verseny is bizonyít. A kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott, két napos tanítás tökéletes alapot nyújt ahhoz, hogy megtudja az ember, hogyan is készülhet kedvenc zenéje és van-e benne affinitás a folytatáshoz.

Az Ableton Pro már egy szinttel feljebb teszi a lécet, egy nyolchetes kurzus keretében lehetőséget nyújt a program használatának magas szintű elsajátításához. Ennek elvégzésével már szabad a pálya, hogy a zenei producer képzés felé vegyük az irányt és a megfelelő alapok birtokában jövendőbeli karrierünk építésébe kezdjünk. 

Az Ableton ehhez tökéletes alapot nyújt, hogy aztán olyan - szintén eme programot használó - előadók nyomdokaiba lépjünk, mint Deadmau5, Richie Hawtin, Justice vagy akár a Nine Inch Nails (de még Skrillex is ide tartozik, na). Részletes infókat az iskola oldalán találtok, a többi már csak rajtatok múlik ;)

: ableton hype impro school új képzések

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr53363348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása