Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

TheShow - Foreign Beggars után szabadon

írta: sparkie ; 2011.08.09. 14:57

A magyar rap azon részlege a hazai könnyű zenének, amely mindig is kissé ismeretlen terület volt számomra. Lehet hülyén hangzik, de legtöbbször nehezemre esik azonosulni a sokszor furán hangzó szóhasználattal, mondatfelépítéssel, annak ellenére is, hogy egyre több hosszú évek óta undergroundban utazó banda (Akkezdet Phiai, Punnany Massif) tűnt fel a mainstream egén, előhozakodva valóban érdekes és laikusoknak is élvezhető anyagokkal. Most viszont pont egy olyan társaságra bukkantam, akik itthon eddig ismeretlen oldaláról fogták meg a hip-hopot és vágták pofánkba az így kapott stíluskavalkádot. Ők a TheShow Crew, akik mindenképp megérnek egy külön misét. Egyházmentes istentisztelet a tovább után!

 

A három fős (DJ Fegz-zel kiegészülve négy) brigád két MC és egy producer közös projektje, amiről az embernek akarva-akaratlanul a Foreign Beggars jut az eszébe. Bigmek (akié kétségkívül a legmenőbb MC név evör) és Zéessó szolgáltatja a szöveget, a Londonban élő WaTaDub pedig az alapokért felelős. Mint mondottam nem igazán mozgok otthonosan a hazai hip-hop piacon, ezért tényleg csak kissé felületesen tudom megítélni a két srác szövegelési stílusát.

07. Kóma by TheShow Crew

Mindenesetre könnyen meglehet kettőjük technikáját különböztetni. Bigmek nyomja a keményebb, puffogósabb dolgokat miközben Zéessó úgy hangzik, mint aki egyszerre van betépve, bebaszva és lónyugtatózva. Pont a kettőjük kontrasztja adja meg az ízt, hogy ne csak a szokásos odamondogatós keménykedés hallatszódjon, és ez a kétarcúság tökéletesen illik a néhol már teljesen kaotikus alapokhoz.

Pont úgy by TheShow Crew

Meg kell említeni a zenei alapokat összerakó WaTaDubot is. Azt azért nem mondanánk, hogy tele lenne forradalmi újításokkal, viszont az adott műfajokon belül (glitch, dubstep, grime vagy akár drum and bass) hozzá a kötelező manírokat, néhol még többet is annál. Mindenképp meg kell jegyezni, hogy ha nem ilyen alapjai lennének a srácoknak, valószínűleg sokkal kevesebben lennének rájuk kíváncsiak, legalábbis a hip-hop berkeken kívül.

A banda tavaly már kiadta 20 számos lemezét, amit pofátlan módon tök ingyenesen leszedhetünk innen. A második anyaguk az Uzsidoboz c. LP-t pedig felpakolták egy az egyben a Soundcloudra, hogy aztán a limitált példányszámban kinyomtatott cédék végeztével ezt is majd ingyenessé tegyék.

Uzsidoboz EP / Lunch Box EP by TheShow Crew

: hype rap hip hop glitch grime crew bigmek theshow zéessó watadub foreign beggars

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr433137106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása