Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Utazó Nullker - Christiania

írta: partizaan ; 2011.08.31. 12:33

Stábunk egyhetes koppenhágai kiruccanása alatt többször is volt módja bepillantást nyerni egy olyan kiterjedt kommuna létezésébe ami már több évtizede saját szabályokkal, önfenntartón működik egy világváros szívében. A hely free spirit atmoszférája mindenkit hamar magával ragad és felrepít a fellegekbe, majd letesz egy kis vízparti stégre. 

 

 

 

A félszigeten megtalálható a konténerből eszkábált viskóktól egészen a mesterien kivitelezett családi házakig minden, amiket a lakók saját kezükkel építettek fel és festettek ki.

Christiániának saját szeméttelepe illetve egy telefestett kukás autója van, ami elszállítja minden héten az összegyűlt hulladékot.

A Pusher streeten már több évtizede árusított hasis miatt már gyakorivá váltak az összetűzések a hatóságokkal, ilyenkor szinte polgárháborús helyzet alakul ki a drogdílerek és a rendőrök között. Christiániát ez nagyon megosztja, hiszen sokan akik ott élnek nagyon ellenzik a legális drogárulást, mert ezzel az ő lakhatásukat is veszélyeztetik.

Christiániába már csak művészeti szempontból is érdmes ellátogatni, mivel szinte minden fal és épület valamilyen garffitivel vagy street art-al gazdagított. 

 

 

 

: dánia koppenhága christiania urbántripp nulladik kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr803183691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása