Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Queens of the Stone Age Tribute Night

írta: sparkie ; 2011.05.27. 11:19

Ismerőseim szerint kevés dolog nem menőbb annál, mint tribute zenekarok koncertjére menni. Nem tisztem ezt eldönteni, jómagam se voltam még egyen sem azonban a június 24-i Queens of the Stone Age Tribute Nightról muszáj lesz pár sort írnom.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kyuss nevű zenekar, amelynek tagjai szétszéledésével elindult a kultusz státusz útján. Ebből, az egyik alapító Josh Homme vezetésével megalakult a zeneileg hasonlónak mondható Queens of the Stone Age. A zenekar mára a világ egyik legelismertebb és legjobb rockzenekarává nőtte ki magát. Legnagyobb örömünkre - nem sokkal a hazai Kyuss koncert bejelentése után - jött a bombahír, hogy a QotSA is ellátogat rockzenében gyengélkedő hazánkba. Volt itt aztán online népünnepély és stoner rock őrület és már-már kezdtünk hinni abban, hogy végre képessé váltunk aktuális rockzenekarok vendégelésére. A PeCsás Kyuss buli frenetikussága után remegő kezekkel vettem át a 10ezer forintos QotSA jegyemet és tinilány módjára sikítozva közlekedtem napokig a lakásban.

Aztán jött a letaglózó Facebook poszt a zenekar oldalán, hogy sajnálattal közlik, de a kelet-európai (Varsó, Prága, Budapest) koncertjeiket le kell mondaniuk. A sírás kerülgetett és hirtelenjében azt sem tudtam kibe vagy mibe rúgjak bele. A legrosszabb, hogy ebben az esetben még lehetőségem sem volt előhúzni a szokásos "ez Magyarország baszdmeg"-kártyát, ami annyiszor előkerült már a pakliból a Hives vagy a Kaiser Chiefs érdeklődés híján elmaradt koncertje kapcsán.

Miután jegyemet visszaváltva, két napi merev részegség után kezdtem elfogadni a tényt felbukkant egy igen figyelemreméltó kezdeményezés. A Stoner Blog szerkesztői valószínűleg hasonló sokkot kaphattak a hír hallatán és pótolva a rock and roll hiányt kezdtek bele egy QotSA Tribute Night szervezésébe.

A Mappában tartott esemény persze nem pótolhatja Josh Homme és bandája hiányát, de mindenképpen becsülendő törekvés, hogy józanul maradt elménk valamiféle rockmocsokkal piszkolódhasson. Addig is érjük be a fantasztikus áprilisi Kyuss party emlékeivel illetve két évvel ezelőtti Eagles of Death Metallal a Dürerben és reménykedjünk benne, hogy a készülődő új lemez apropóján visszatérnek Európába és talán egy-két kelet-európai porfészekben is tiszteletüket teszik. Addig is jöjjön a kedvenc dalom, kizárólag mazochista megfontolásból.

: koncert szomorúság queens of the stone age josh homme urbántripp

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr342936244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása