Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

ZP - Zene Proliknak

írta: sparkie ; 2011.06.05. 17:48

Mostanság sokszor beszédtéma a Zöld Pardon és a lehetséges lebontása. Nem tisztünk eldönteni, mennyire jó vagy rossz ötlet-e ez, de a szombat esti Radio Bro búcsúztató után erős a gyanúnk, hogy nem fogunk krokodil könnyeket hullajtani a bezárása esetén.

Először is azzal kezdenénk, hogy viszonylag későn, olyan hajnali egy körül értünk a ZP-hez. Útközben jöttek olyan hírek, hogy telt ház van, órás sor és hatalmas buli. Mire megérkeztünk ezek közül egyiket sem tapasztaltuk. A nagyszínpadon Metha játszott, olyan félháznyi embernek. Amellett, hogy meglehetősen halkan szólt, meglehetősen slágeresre vette a figurát amivel olyan érzésünk volt, mint amikor egy ZP-s koncert után felcsendül a Pendulum - Tarantula. Egyáltalán nem voltak már ekkor sokan, viszont annál több olyan ember jelent meg, akik egy komolyabb face control esetén a buli közelébe sem kerülhettek volna.

Jómagam hosszú ideje kerülöm a Zöld Pardont és környékét, annak ellenére, hogy nekem is volt 13-14 évesen zépés korszakom, ahogy olyan sokunknak. Igen ám, de a legtöbben a koncertek miatt választják a ZP-t, utána pedig hanyatt-homlok menekülnek, ahogy beindul a Coco Jumbo. 

A hely egyszerűen nem alkalmas kulturált szórakozásra. Az átlagéletkor 14 és 54 közé tehető és a legszakadtabb utcagyerektől a kigyúrt kopaszig megtalálható minden. Hordában közlekedő, sötét fejű egyedek vadásszák az alsó középkategóriás részeg tiniket, akik ebben a felhozatalban bátran felmernek menni táncolni az asztalra. Holtkóros fejű félhülye robottáncot imitál két nehézsúlyú leszbikus között. Minden valamirevaló lányra hat farokhadnagy tapad, a férfiak pedig jó esetben nevezhetők partiképesnek. A kisszínpadnál pedig egyenesen a pénztárcám kellett fognom, elnézve a lelketlen technóra menetelő, este is napszemüveget hordó atlétás fazonokon.

Fél óránál biztos nem voltunk többet a helyen és a belépő árát inkább adtam volna az első utamba kerülő hajléktalannak, mint erre. Ahhoz képest mennyire klassz ötlet volt a Radio Bro és milyen hamar sikerült egy egészen lelkes hallgatói bázist kiépítenie, a ZP-s búcsúbulijuk egy igazi nagy csalódás volt, és egy laikusnak csak egy átlag zépés tucatdiszkónak tűnhetett. Hasonló hangnemben fogalmaznak a Bro Facebook oldalán is, ahol nem egy ember számol be csalódottságáról.

Sajnos a konklúzió nem pozitív. A Zöld Pardonnak helye van Budapesten egészen éjfélig, ameddig vége nincs a koncerteknek. Az utána következő tömegborzalom miatt viszont nyugodt szívvel dózerolnám le az egészet az első adandó alkalommal. Az egész nem több puszta pénzkeresési lehetőségnél, amelyet a zeneileg igénytelen emberekről lehet legombolni. Ugyanis aki a zépébe jár bulizni, az nagy eséllyel fordul meg a Morrison's és társai-féle ízlésfertőben, ahol senkit nem érdekel milyen zene megy, miféle emberek vesznek körbe és egyáltalán van-e hangulat lényeg, hanem hogy mocsár részegen legyek valahol, ahol valami megy és vannak itt valakik. A Zöld Pardon nulla kulturális értéket képvisel (kivéve ugye az élő koncerteket), ami miatt jogosulatlan az olyan szerveződésekre, amelyek a megmentéséért dolgoznak. Ne hasonlítsuk már össze a 10 éve engedély nélkül működő pöcegödör bezárása körüli mizériát az olyan valóban értéket képviselő helyek eltüntetésével, mint a Tűzraktér vagy a Kultiplex. Ez nem az a bajnokság.

: zp zöld pardon radio bro urbántripp

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr792959550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása