Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Magyar Dal Napja - Keleti Blokk

írta: sparkie ; 2011.10.03. 11:49

A Magyar Dal Napja egyike azoknak a könnyű zenei programoknak, amelyekre óriási szükség van itthon. A számtalan helyszínen megtartott rendezvénynek immár második éve része a Keleti Blokk próbatermi bázis is, ahol a - tavalyihoz hasonlóan - idén is több tucat zenekar tartott nyílt napot a saját próbatermében. Mi ki nem hagytuk volna a dolgot, ezért elnéztünk a helyre a kis forgatóstábunkkal, hogy megmutassuk milyen is az, mikor két lépésre ülsz kedvenc magyar bandáidtól. Videós beszámoló a tovább mögött!

 

Az elektronikus zene őrületes térhódítása miatt kifejezetten pozitív élmény volt az a 3-4 óra amit a Blokkban töltöttünk. Bármerre is járt az ember, minden sarkon akadt valami figyelemre méltó. Nem csak a próbál, de maga a helyszín is megérne egy külön misét. Mintha egy hatalmas szovjet atombunkerbe betelepítettek volna egy rakás zenészt, akik aztán ott létre hozták a saját lakó közösségüket. Mindegyik zenekar kapott egy külön falrajzot direkt az esemény számára, de emelett lépten-nyomon különböző kis festményekbe, rajzokba ütköztünk bármerre is jártunk. Mint kiderült, nagyjából 200 bandának ad otthont a Blokk, de az állambácsitól természetesen nulla támogatást kapnak, amin nem is tudom mit csodálkozunk. Néhányszor elkapott az az érzés, hogy de jó lenne itt élni, ebben eszméletlenül inspiratív közegben, ahol a magyar alternatív zenei szcéna nagy része dolgozik, él, zenél, lélegzik. És legfőképpen alkot.

: videó 2011 keleti blokk magyar dal napja urbántripp

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr673274002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása