Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Nulladik Kerület Presents: Hangmás Lemezbemutató és Kiállítás@Merlin 2011.10.07.

írta: sparkie ; 2011.09.10. 15:44

A harmadik lemez minden zenekar életében mérföldkőnek és sokszor vízválasztónak bizonyul. Így van ezzel a budapesti Hangmás zenekar is, akik 2007-es debütáló korongjuk óta a hazai indie szcéna egyik emblematikus figuráivá nőtték ki magukat. Azon kevés bandák közé tartoznak, akiknek az alapvetően brit műfaj ugyanolyan jól áll angolul, mint magyarul. A harmadik, Ragadozó névre keresztelt lemezüket október 7-én mutatják be elsőként a nagyérdeműnek a Merlinben, méghozzá egy meglehetősen formabontó esemény keretein belül. Klikk a többi infóért!

Hat ifjú alkotóművészt kértek fel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről, hogy hat újonnan elkészült dalukhoz egy-egy installációt kreáljanak a helyszínen lévők számára. Emellett a teljes Merlin egy urbánus dzsungellé változik, köszönhetően a helyszínt átalakító Flashbird Kreatív Műhely látványért felelős tagjainak. Akinek nem lenne elég a Hangmás energikus előadása és a frontember, Endre sokszor hipnotikus színpadi mozgása, azok sem fognak csalódni. Este ugyanis színpadra lépnek a magyar stoner rock banditák vagyis a Haunebu illetve az Ausztriából importált The Happy Kids, akiket legkönnyebben úgy lehetne jellemezni, hogy ők az osztrák The Kills, csak egyikük gitárt helyett a szintetizátort veri két kézzel. Mivel az éjszaka sohasem érhet véget, Hangmásék után hazánk első számú electrohouse duója pattan fel a pulpitusra. A Tits&Clits régóta az egyik legjobb minőségű elektronikai exportcikke Magyarországnak és számos külföldi fellépésük mellett még egy ütős side-projectre is van idejük. Természetesen a Tesco Disco sem maradhat ki azoknak, akik a gitárzene mellett továbbra sem preferálják az elektronikát, ahogy hasonlóan kellemes felvezetést fog nekik jelenteni az egri Popméter csapata által prezentált lo-fi, shoegaze és chillwave vonalon mozgó, abszolút hipszterkompatibilis szettjük. Nem mellékesen, az eseményt a Nulladik Kerület (is) támogatja szóval készüljetek fel arra, hogy pár nappal a buli után még hallani fogtok a Merlinben történt armageddonról.

: koncert tesco disco hype merlin rock and roll hangmás lemezbemutató mome haunebu tits&clits nulladik kerület the happy kids

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr373215963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása