Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Tanárok a lemezjátszók mögött - imPro School Nyílt Nap és Party@A38

írta: sparkie ; 2011.08.02. 19:24

Korábban jeleztük lehetséges jelenlétünket a múlt szombati A38-as bulin és ígéretünkhöz híven el is mentünk az eseményre, hogy rengeteg tapasztalattal gazdagodjunk és végre valami igazán különleges zenei élményben legyen részünk a nyáron gyakran unalomba süllyedő pesti éjszakában. Írásos beszámolónk és fotók a tovább mögött!

Az eseményt egy kis csúszással Chris.SU kezdte, aki eredetileg az All is Full of Love neurofunk himnuszt szedte volna darabjaira, de ehelyett az alig három hete elkészült drumstep VIP verzióját vette elő, mindenki legnagyobb örömére. Érdekes volt hallgatni, hogyan is jutott eszébe egy Björk számot remixelni, pláne az utána következő reakciókat. Külön jópofa sztori az, hogy milyen úton is jutott el végül Björkhöz a saját számának nem hivatalos remixe, amelyet mellesleg limitált whitelabel-ös verziókon kívül máshogy még nem adtak ki. Történt egyszer, hogy valamilyen külföldi fesztiválon játszott a Bad Company, akik zárásként ezt a tracket tolták az emberek arcába. Igen ám, de Vegásék mellett a drum and bass egyik legrégibb figurája Goldie is a helyszínen tartózkodott, aki tök véletlenül Björk ex-pasija. Innentől pedig magától értetődő a történet folytatása.

Őt AMB követte, aki az imPro vezető tanárbácsija és egy rövid PowerPoint (vagy annak a Mac-es verziója) bemutatóval mesélt a suli felépítéséről az osztályzásról és magáról az egész képzésről.

Majd Mango és Yank következett, aki az imPro végzett diákja mellesleg és a live actelés rendszerfelépítését mutatták meg az egész szép számban megjelenő érdeklődőnek. Ketten együtt meglehetősen kontrasztos képet nyújtottak. Ameddig Yank precíz, szisztematikus beállításokkal dolgozik az Apple-jén, addig Mango sokkal inkább úgy tűnt szarik a rendszerességre és el van a PC-jével. Végeredményben viszont ez egyáltalán nem számított, és ez kiderült a későbbi fellépésükből is.

Végezetül Paul Crossman lépett a pulpitus mögé, akit a vájtfülűek General Midiként ismerhetnek. Ő AMB londoni reinkarnációja. Kopasz, az imPróhoz hasonló Point Blank College-ban oktat és a patinás Ministry of Sound kiadónál van, na meg néha a keverők mögé is áll, ahogy azt később bizonyította is. Nagyon szórakoztató kis előadást rittyentett az angolul tudóknak, konkrétan megmutatta, hogyan is kreáljuk meg a saját virtuális hangszerünket egy másik virtuális hangszeren belül.

Íme egy kis ízelítő Midi generális előadásából. Ne tévesszen meg senkit, a háttérben nem egy régi Nintendo játék demója megy. :)

Az óra végén és egy kis technikai szünet után kezdődött az arconpörgés. Először Mongoose nyomta le a szettjét, benne az alig egy napja megjelent albumának trackjeivel is, majd őt Mango és Yank live actje követte. Azt tudtam, hogy azért egy ilyen felszerelés valószínűleg nem kis dolgokra képes, de ilyen élményre nem számítottam. Fantasztikus amit ketten élőben összeraktak. Nehéz bekategorizálni, ha nagyon okoskodni akarnék akkor valami glitches, wonkys dologként jellemezném, de inkább olyan volt az egésznek a hangulata mintha a Transformersből Optimus Prime-nak írnának hip-hop alapot. katartikus élmény volt az biztos. (Íme egy kis videó kettőjükről egy korábbi Instantos partyn)

Ezután AMB megjelenésével kicsit irányt váltott a hangulat. Az addig főként nyakizomból élvezkedő közönség megkapta a maga modern tánczenéjét (Hamvai PG-től szabadon) és pikkpakk megteltek az első sorok ugrándozó emberkékkel. Hasonló vonalat vitt tovább Midi is, nála viszont - hála az útközben folyamatosan szervezetembe jutó alkoholmennyiségnek - már csak annyit rémlett, hogy valami egészen furcsa, de egyben abszolút élvezhető zenét pakolt, ami olyan volt, mintha a tipikus minimál pumpálásra ráhúztak volna egy klasszikus electrohouse-os torzított dallamot. Aztán az is lehet, hogy már totál hülye voltam és össze-vissza hallottam. Az utolsó emlékem Fine Cut Bodiesról van, aki szintén imPrós tanárbácsi, de az ő szettjénél már kezdtek elszállingózni az emberek, ahogy mi is a hátsó terem felé vettük az irányt, hogy aztán egy elképesztően mázlista és igazságtalan meccsen kikapjunk Mangóéktól csocsóban.

Utána hazafelé vettem az irányt, de útközben végre megfogalmazódott bennem a lényeg, ami ezt az eseményt érinti. Nyáron dögunalmas Budapest partyélete, mivel mindenki fesztiválozik, ezért nehéz kifogni valami különleges bulit. Egész nyáron vagy dubstep, vagy techno/minimal bulikon sikerült mindig kikötnöm és bevallom már rendesen tele volt velük a méretes hócipőm. Ebből kifolyólag egy igazi kuriózum volt az imPrósok bulija, ahol minden DJ-nél más-más zenét hallhattál, néha egészen különleges alkotásokat is, amelyek lehet sose kerülnének elő valamilyen zsánertematikus klubbuliban. Le a kalappal mindenki előtt aki részt vállalt ebben az élményben és alig várjuk már a következő ilyet!

A fotókért külön köszönet Nagy Attilának! Az összes - több, mint 100 - partyképet a facebook oldalunkon találjátok!

: a38 mango general midi mongoose amb urbántripp impro school iamyank

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr123120948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása