Home HYpe MOzgo Urbantripp Szubjektiv

Ozorának is befellegzett?

írta: sparkie ; 2011.10.21. 13:08

Kezdjük már kicsit unni, hogy állandóan megszűnésekről, bezárásokról és leváltásokról van csak szó az oldalon, de vannak dolgok amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Most éppen az Ozora Fesztivál került terítékre, amely 8 év alatt szép csöndben a Sziget mellett az ország nemzetközileg legelismertebb fesztiváljává nőtte ki magát. A rendezvény honlapján közölt rövid búcsúüzenet után rögtön megalakult az első Facebook csoport is, ahol már sokkal több információt lehet tudni az ügy hátteréről. Ugyanis jövőre már nem az az Ozora lesz, amit eddig megismerhettek az emberek. Katt a továbbra!

 

A kizárólag angol nyelven közölt leírás szerint ugyanis a telek tulajdonosa jövőre már maga szervezné meg az egész bulit és köszöni szépen az eddigi csapat munkáját, de a továbbiakban nincsen rájuk szüksége. A szöveg azt is közli, hogy ugyan megpróbáltak kompromisszumra jutni a tulajdonossal, de a két teljesen eltérő hozzáállásból végül kenyértörésre került sor. Hogy miért pont most?

A 2011-es Ozora minden korábbit felülmúlóan sikeres volt, és a portugál BOOM után méltán emlegetik azóta Európa egyik legjobb goa/trance rendezvényeként, de egy ideje világszinten nézve is a legjobb 20 között van. Idén csaknem 40 ezren látogattak el Ozorára, ami azért elég komoly számot jelent egy konkrét szubkultúrát megcélző fesztivál esetében. És bizony komoly bevételt is.

Mint sejthető, évről-évre egyre több külföldi keresi fel a helyszínt, ami bizony a község javára is válik. Az idei szédületes siker azonban minden hippi legnagyobb ellenségét csalogatta elő: a rendőrséget pénzt. Ahogy tovább olvasható a Facebook csoportban, 99%-ban financiális megfontolás vezette a földtulajdonost, ez pedig minden igaz neohippinél kiveri a biztosítékot. Na de hogyan tovább?

Tegnap jött az eredeti szervezőktől egy hivatalos bejelentés miszerint jövőre is lesz fesztivál, de a helyszín egyelőre nem ismert. A psy közösség (így hívják vajon?) háborog és az eredeti helyszínen létrejövő esemény bojkottjára szólítja fel a közönséget. Eközben a községtől nem messze még nem tudni milyen zenei rendezvény lesz, ugyanis az már bizonyos, hogy az önállósodó tulajdonos kifejezetten az idén látott hatalmas tömeg növelésére készül és Ozora hírnevére alapozva kívánja bekaszálni a big money-t, ahogy a kommentelők sokszor emlegetik. 

Azt, hogy milyen fellépőkkel, zenével és kreatív csapattal tervezi ezt még egy nagy talány, mivel a teljes csapat és az őket körülvevők is a távozás mellett döntöttek. Ami a legfontosabb, hogy bizony komoly zenészek is kitartanak az eredeti szervezők mellett. Ahogy hallani lehet, olyan neves/emblematikus fellépők tartanak velük, mint Raja Ram, a 1200 Micrograms alapítója illetve gyakori vendégzenész a Shpongle-ben, Simon Posford (a Shpongle alapítója), Atmos, Ace Ventura és számtalan további dj mind külföldről, mind itthonról, akik nélkül a rajongók szerint mit sem érne Ozora.

 

Szögezzük le, hogy jómagam ugyan soha sem jártam még Ozorán, de a Nulladik Kerület csapatában van olyan aki igen, és máig úgy kötődik hozzá, mint az a rengeteg ismerős aki fülig érő vigyorral és kissé furcsán nagyra nőtt pupillákkal mesél frissen hazaérve a buliról. Biztos a jó minőségű külföldi LSD emlék-befolyásoló hatása is közrejátszik, de biztosan nem véletlen, hogy ilyen híre van szerte a világon. Azt sem lehet véletlen, hogy egy kábítószerekkel spiritualitással gyakran összekapcsolt eseményt ennyi év után nem egy ókonzervatív kereszténydemokrata szervezet, vagy a rendőrség tesz tönkre. Mindenesetre az egész stáb nevében kívánunk sok szerencsét és hasonló sikereket az új helyszínen is, Dániel gazdának (a telek tulajdonosának) pedig csak annyit tanácsolnánk, ha már sikerült beleülni a frissen bearanyozott trónra, akkor alaposan válogassa meg alattvalóit és tanácsadóit, mert egy jó fesztiválnak nem csak egy jó márkanév kell, hanem tartalom is. Abban pedig - magyar viszonyokhoz képest - mindig is rohadt erős volt Ozora.

: szubjektív fesztivál vége 2012 2011 ozora

A bejegyzés trackback címe:

https://nulladikkerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr363319040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

3. oszlop

süti beállítások módosítása